"Bersama Membela Maruah Palestin"

"Membantu Palestin Hukumnya Wajib." -Fatawa Syeikh Dr. Yusuf Qhardawi

Seterusnya kerajaan British dan sekutu-sekutunya telah mengisytiharkan Israel sebagai sebuah negara untuk orang-orang Yahudi seluruh dunia pada tahun 1947.

Selama beratus-ratus tahun lamanya, Israel berada di bawah pemerintahan Khalifah Islam, sehinggalah penubuhan kedutaan British yang pertama di Jerusalem dalam pertengahan tahun 1800.

Ketika pemerintahan empayar Uthmaniah berada dalam keadaan nazak, seorang kenamaan British berdarah Yahudi bernama Moses Montofiore mula mencanang idea penubuhan negara Israel pada tahun 1839

"Bersama Hamas Menentang Kewujudan Negara Iseral"

 

 

 

 

 

Bar Kod Barangan Israel

"Bersama Memboikot Barangan Israel"
Dunia Islam
@
L
-ikhwan
Cbox
Give Your
Comments
Malaysia
"Bersama Membantah Penubuhan IFC"

@L-ikhwan Live Play:

Bacaan Al-Quran, Nasyid, Video....

@L-ikhwan
InfraSide
Manfaatkannya
Oleh(re-edit) : @L-ikhwan Editor

-PEMBELA-

Mahkamah Syariah hari ini mengetepikan permohonan seorang lelaki mualaf untuk keluar daripada agama Islam kerana tidak mematuhi prosedur Akta Tatacara Mal Wilayah Persekutuan.

Ketua Hakim Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Husin Ahamad semasa menyampaikan penghakimannya berkata, Kenneth Wong Chun Chiak atau nama Islamnya, Kenny Abdullah, 39, telah membuat permohonan dalam bentuk Notis Permohonan dan Afidavit.

Menurut beliau, sepatutnya permohonan itu dilakukan dalam bentuk Saman dan Pernyataan Tuntutan sebagaimana yang ditetapkan di bawah Seksyen 7 Akta Tatacara Mal Wilayah Persekutuan.

Katanya, pemohon juga didapati telah membuat permohonan kepada Pendaftar Mualaf Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAIWP) Labuan dan sepatutnya kepada Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan Labuan.

“Mahkamah Syariah sedia mendengar permohonan pemohon sekiranya berminat untuk difailkan semula,” katanya semasa penghakiman di sini, hari ini.

Kenny pada 16 Mei lalu memohon Mahkamah Syariah agar membatalkan namanya dari senarai Daftar Perakuan Masuk Islam di jabatan agama tersebut.

Beliau dalam afidavitnya menyatakan tujuan permohonan itu bagi membolehkan beliau mendirikan rumah tangga dengan mana-mana wanita yang bukan beragama Islam dan bebas sebagai seorang bukan Islam.

Dia berkata, dirinya kini kembali percaya kepada agama asalnya, Kristian Roman Katholik selain memberitahu tidak pernah mengamalkan ajaran dan suruhan agama Islam atau patuh kepada hukum-hukum syarak.

-PEMBELA-

http://myislamnetwork.net/

::: Mahkamah Ketepi Permohonan Keluar Islam :::

Created And Designed by
hamba_tarbiyah@yahoo.com ®
All Rights Reserved
Copyright © 2006

overstock
Free Web Page Counters
overstock

 

Tazkirah Ramadhan
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cari :

di