"Bersama Membela Maruah Palestin"

"Membantu Palestin Hukumnya Wajib." -Fatawa Syeikh Dr. Yusuf Qhardawi

Seterusnya kerajaan British dan sekutu-sekutunya telah mengisytiharkan Israel sebagai sebuah negara untuk orang-orang Yahudi seluruh dunia pada tahun 1947.

Selama beratus-ratus tahun lamanya, Israel berada di bawah pemerintahan Khalifah Islam, sehinggalah penubuhan kedutaan British yang pertama di Jerusalem dalam pertengahan tahun 1800.

Ketika pemerintahan empayar Uthmaniah berada dalam keadaan nazak, seorang kenamaan British berdarah Yahudi bernama Moses Montofiore mula mencanang idea penubuhan negara Israel pada tahun 1839

"Bersama Hamas Menentang Kewujudan Negara Iseral"

 

 

 

 

 

Bar Kod Barangan Israel

"Bersama Memboikot Barangan Israel"
Dunia Islam
@
L
-ikhwan
Cbox
Give Your
Comments
Malaysia
"Bersama Membantah Penubuhan IFC"

@L-ikhwan Live Play:

Bacaan Al-Quran, Nasyid, Video....

@L-ikhwan
InfraSide
Manfaatkannya

Oleh(re-edit) : @L-ikhwan Editor

Ketika ini, hukuman bagi lelaki yang disabitkan kesalahan rogol sedang dipinda di bawah Rang Undang-Undang Kanun Keseksaan. Dewan Rakyat sedang mempertimbangkan hukuman penjara 30 tahun dan sebatan bagi seseorang yang telah disabitkan dengan kesalahan merogol.

Kategori jenayah seksual yang disabitkan sebagai rogol terbahagi kepada tiga :

1) Lelaki yang disabitkan telah melakukan rogol tanpa izin dengan wanita berusia di bawah 16 tahun

2) Melakukan rogol samada dengan izin atau tanpa izin wanita yang berumur di bawah 12 tahun.

3) Malakukan rogol ke atas wanita dengan menggunakan pengaruh kuasa dan kedudukan pangkat.

Jika seseorang itu disabitkan kesalahan bagi mana-mana kategori diatas, hukuman rogol berlaku ke atasnya.

Bagi kesalahan sumbang mahram, Jawatankuasa Pilihan Khas Dewan Rakyat mencadangkan hukuman minimum penjara 15 tahun dikurangkan kepada minimum 8 tahun. Jawatankuasa tidak meletakkan kes suami memaksa isteri untuk melakukan hubungan seks sebagai rogol.

Melihat kepada realiti dan fakta di atas, penggubalan undang-undang jelas tidak merujuk langsung kepada dalil-dalil syara’ samada daripada Al Quran mahupun As Sunnah. Sedangkan hak untuk menggubalkan undang-undang bagi manusia itu adalah hak Allah SWT. FirmanNya:

“Dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah, maka mereka itulah orang-orang yang kafir” [TMQ Al-Maidah (5):44]

“Dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah, maka mereka itulah orang-orang yang zalim”. [TMQ Al Maidah (5):45]

“Dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah, maka mereka itulah orang-orang yang fasik” [TMQ Al-Maidah (5):47]

Ketiga-tiga kategori jenayah rogol di atas sebenarnya tidak merujuk kepada prinsip-prinsip syara’. Mensabitkan kes rogol bukan bergantung kepada izin atau tanpa izin wanita. Sekiranya izin diberikan dan wanita itu telah baligh ( tanpa mempertimbangkan umurnya lagi) serta lelaki yang merogol juga telah baligh, maka kes itu termasuk di dalam kes zina dan diperlakukan mengikut hukum zina.

Sumber : mykhilafah.com

::: Hukuman Perogol Al Quran Dan Sunnah Diketepikan :::

Created And Designed by
hamba_tarbiyah@yahoo.com ®
All Rights Reserved
Copyright © 2006

overstock
Free Web Page Counters
overstock

 

Tazkirah Ramadhan
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cari :

di