"Bersama Membela Maruah Palestin"

"Membantu Palestin Hukumnya Wajib." -Fatawa Syeikh Dr. Yusuf Qhardawi

Seterusnya kerajaan British dan sekutu-sekutunya telah mengisytiharkan Israel sebagai sebuah negara untuk orang-orang Yahudi seluruh dunia pada tahun 1947.

Selama beratus-ratus tahun lamanya, Israel berada di bawah pemerintahan Khalifah Islam, sehinggalah penubuhan kedutaan British yang pertama di Jerusalem dalam pertengahan tahun 1800.

Ketika pemerintahan empayar Uthmaniah berada dalam keadaan nazak, seorang kenamaan British berdarah Yahudi bernama Moses Montofiore mula mencanang idea penubuhan negara Israel pada tahun 1839

"Bersama Hamas Menentang Kewujudan Negara Iseral"

 

 

 

 

 

Bar Kod Barangan Israel

"Bersama Memboikot Barangan Israel"
Dunia Islam
@
L
-ikhwan
Cbox
Give Your
Comments
Malaysia
"Bersama Membantah Penubuhan IFC"

@L-ikhwan Live Play:

Bacaan Al-Quran, Nasyid, Video....

Secebis Kata Daripada Editor

Assalamu'alaikum w.b.t..

Ahlan Wasahlan Kepada Semua Saudaraku Serta Muslimin Dan Muslimat..
Terima Kasih Kerana Mengunjungi Website ini.

Setinggi-tinggi kesyukuran Kepada Allah S.W.T kerana dengan keberkatan-Nya dan kehendak-Nya, Alhamdulillah ana berjaya menyiapkan Website ini. Sebarang kritikan, dan pandangan daripada sahabat-sahabat semua amatlah dialu-alukan. Semoga dengan pandangan daripada semua, website ini dapat diperkemas dan diperkukuhkan lagi dari semasa ke semasa..

Semoga Website ini mampu memberi manfaat dan faedah kepada semua, InsyaAllah..Wassalam..

hamba_tarbiyah@yahoo.com

@L-ikhwan
InfraSide
Manfaatkannya
Isu Utama

Oleh(edit) : @L-ikhwan Editor

Kita sering menerima surat tanpa nama pengirim ini dari semasa ke semasa. Surat ini juga ditabur di masjid-masjid dan tempat-tempat awam kononnya untuk menunaikan tanggungjawab menyebarkannya sebagaimana 'wasiat' di dalam surat tersebut. Amat malang dalam dunia maju sekarang ini, masih ramai yang jahil tentang perkara seremeh ini (tetapi mempunyai kesan yang amat besar kepada aqidah). Berikut kami paparkan contoh surat berantai terkini (yang sentiasa diubah dan ditambah) , fatwa dari ulama terkemuka Dr Yusof Qardhawi dan juga fatwa oleh Majlis Fatwa Kebangsaan.

::: Kerajaan Perlu Kaji Semula Kongsi Raya :::
::: Fatwa Surat Berantai :::

Oleh : Khairul Arifin Mohd Munir

Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) turut menyokong kenyataan Dato' Seri Harussani Zakaria, Pengerusi Jawatankuasa Kerja Muzakarah Ulamak 2006 agar kerajaan mengkaji semula beberapa amalan rasmi kini seperti perayaan kongsi Raya bagi mengelakkan kekeliruan timbul dalam masyarakat.

Abim berpandangan bahawa mengiktiraf perayaan agama lain dengan cuti umum telah mencerminkan semangat toleransi, kesefahaman dan perpaduan berbilang kaum, tetapi tidaklah wajar sehingga meraikan perayaan agama lain.

::: Palestin Perlukan Pembelaan Khilafah :::

Oleh(edit) : @L-ikhwan Editor

Kesengsaraan yang dialami oleh rakyat Palestin ketika ini sukar untuk dibayangkan. Dunia yang luas seolah-olah menjadi sempit bagi mereka. Hampir semua jalan-jalan masuk ditutup oleh rejim Israel. Bekalan  makanan dan ubat-ubatan semakin berkurangan. Lebih memilukan apabila mendengar khabar anak-anak kecil yang terpaksa menanggung kesakitan dan kelaparan sehingga ada sebahagiannya yang dilaporkan telah meninggal dunia. Jelaslah, kekejaman Israel dan Barat tiada batas kemanusiaan. Rakyat Palestin  dilihat seperti sedang dihukum oleh Barat kerana memilih Hamas di dalam pilihanraya yang lalu.

::: Umat Islam Malaysia Makin Ditekan - Mufti Perak :::

Wawancara Oleh : Nyza Ayob & Azamin Amin

Permasalahan umat Islam di negara ini semakin meruncing dan menghadapi pelbagai tekanan dari segenap penjuru. Golongan bukan Islam semakin berani mencampuri urusan umat Islam. Malahan yang bergelar Islam yang rapuh pengetahuan agamanya, turut mengancam Islam.

Walaupun kesibukan dengan temu janji tugasan, Mufti Perak, Dato' Seri Harussani Zakaria berkesempatan membicarakan isu ini. Ikuti temubual wartawan Harakah Nyza Ayob dan Azamin Amin di pejabatnya, di Kompleks Islam Darul Ridzwan, Ipoh baru-baru ini.

A R T I K E L
::: Untuk Membaca Dan Mengetahui Isu Terkini Selanjutnya, Sila Terus Ke InfoSite :::

MUKTAMAR PAS KE-52 - UCAPAN DASAR PRESIDEN PAS

Catatan Seorang Isteri Tahanan ISA

Pemuda Harapan Islam

Peranan Penting Pemuda Dan Pemudi Islam

Hadis Berjabat Tangan , Musalsal Musafahah

Kisah Kembara Ibnu Battutah Dipersoalkan

Created And Designed by
hamba_tarbiyah@yahoo.com ®
All Rights Reserved
Copyright © 2006

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cari :

di